Salkun kehitys

Blogin alkuvaiheessa seurasin tarkoin salkun kehitystä ja vertasin sitä EUNL-etf:ään. Hajallaan olevan portfolion seuranta otot ja panot huomioiden osoittautui kuitenkin liian työlääksi puuhaksi joten luovuin siitä syksyllä 2017.

Nyt harkinnassa on koko talouden nettovarallisuuden seuranta (jota toki teen koko ajan vaikka sitä ei blogista näy) tai vain sijoitusvarallisuuden seuranta. Ehkä vuoden 2018 alusta jotain...

(Tämä sivu on poistettu yläpalkista, mutta toki löytyy useamman linkin takaa vielä. Alla vielä nähtävillä seurantaa, mitä ei ole hetkeen päivitetty)


___________________________________________________________

Vertailurahasto: EUNL (
iShares Core MSCI World UCITS ETF). Rahasto on koko maailman kehittyneille markkinoille sijoittava suht edullinen etf, mitä voi ostaa esim. Nordnetin kautta kuukausittain ilman ostokuluja.







Kuun lopussa salkun velattoman arvon kehitystä verrattu kuukauden takaiseen, ottojen ja panojen vaikutus eliminoitu.
- Osingot huomioitu, verotuksen kannalta tulos ei kuitenkaan ole lopullinen (esim. ulkomaan osingoista maksettu vasta osa verosta)
- Sijoituslainan korkokulut huomioitu
- Koko historiaa alettu laskea 31.3.2017 antaen salkulle ja vertailurahastolle arvoksi 1000.
- Oma salkku on vivutetu velalla ja tuottoprosentit laskettu velattomasta arvosta --> jos sijoitukseni yltävät keskimäärin samaan tuottoon kuin EUNL, niin velasta johtuen tuottoni tai tappioni ovat suurempia kuin vertailurahaston, ja näin laskettua kehitystä graafit siis kuvaavat.
- Suurin kk-sijoitukseni on yhdistelmärahasto Pharos, joka normaalioloissa sijoittaa noin 50% korkoihin. Pharoksen painon kasvaessa myös korkojen osuus salkussani kasvaa ja tämä osaltaan tuo pitkällä aikajänteellä lisähaasteen pysyä vertailurahaston kyydissä, missä ei korkoja ei ole.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti